Website bouwen

website-bouw-meijs-en-alink-200Wie een website wil laten bouwen, kan niet zonder een doordacht plan. Wie ‘zo maar’ begint met het schrijven van teksten, raakt al snel de draad kwijt en verzandt. Een doordacht, gezamenlijk plan van aanpak is onontbeerlijk.

Adviestraject

Ik heb jarenlange ervaring in het verzorgen van korte adviestrajecten als voorbereiding op de bouw van een website. In twee tot vier voorgestructureerde sessies neem ik met een interne projectgroep van u als opdrachtgever alle essentiële aspecten van de website door. Zo groeit een gezamenlijke visie.

Plan van aanpak

De uitkomsten van de sessies verwerk ik in een doordacht plan van aanpak. Dit plan beschrijft de gemaakte keuzes ten aanzien van:

  • doelgroepen: wie wilt u vooral bereiken?
  • doelen: wat wilt u bereiken bij deze doelgroepen?
  • informatiebehoeften: waar zijn uw doelgroepen zelf naar op zoek?
  • informatieaanbod: wat gaat u uw doelgroepen op de website bieden?
  • sfeer en toonzetting: hoe benadert u uw bezoekers?

Een en ander werk ik concreet uit in een schets voor de navigatiestructuur. Deze maakt inzichtelijk waar welke informatie komt en hoe een bezoeker door de site heen klikt.

Het plan van aanpak schetst verder de noodzakelijke interne onderhoudsorganisatie en een meerjarenplanning voor een stapsgewijze uitbouw.

Investering verdient zich terug

De investering in zo’n planmatige aanpak verdient zich in veelvoud terug; er is een gezamenlijke visie waardoor de projectgroep en de uitvoerders de realisatie veel efficiënter kunnen aanpakken.

Webbouw

Ruudhanou.com ontwerpt en bouwt websites. Omdat ik gebruikmaak van het open source onderhoudsysteem WordPress zijn deze sites uitermate betaalbaar. Mijn advieservaring vindt u terug in hulp bij het schrijven van de content en bij het produceren van beeldmateriaal. U krijgt minimaal drie ontwerpen waaruit u een keuze kunt maken en waarbij u varianten kunt aangeven. Vervolgens bouw ik de website in WordPress met de opmaak in een theme, templates en stylesheets. En met vele handige plugins (uitbreidingsmodules)
De websites die ik bouw zijn goed indexeerbaar door zoekmachines en mobile friendly.

Het initiële adviestraject verzorg ik overigens ook voor opdrachtgevers die hun website door een ander bureau willen laten ontwerpen of bouwen.

Neem contact op voor een eerste sessie en laat u inspireren (zie voorbeelden WordPress-websites) door de vele mogelijkheden van websites. Vraag ook naar mogelijkheden voor websitepromotie.