Opvallen met animaties

Heeft u een goed product maar valt het niet mee om het unieke ervan over het voetlicht te krijgen? Heeft u al veel tijd en geld besteed aan adverteren op Google of de social media? Dan is een animatiefilmpje voor u mogelijk een oplossing. Mijn specialisme is animatie met een vleug(je) humor, bijvoorbeeld een businesssprookje.

 

Als u uw doelgroep heeft bereikt, en dat is al een hele kunst, dan moet u zien op te vallen. Pas als u die aandacht krijgt bent u in contact en kunt u werken aan ‘Interest’, ‘Desire’ en ‘Action’.

Animaties met humor, zoals businesssprookjes zijn bij uitstek het middel om op te vallen. Dit zijn unieke korte films (1-3 min.) waarin uw onderneming of u als ondernemer een heldenrol vertolkt met uw product of dienst. U verlost uw doelgroep van een groot probleem en aan het einde leeft iedereen uiteraard lang en gelukkig.

animatie businesssprookje oja jeanieke van leur2

Omdat mijn animaties anders zijn (voorzien van een opvallende thumbnail) krijgen ze als vanzelf de aandacht. Daar zorgt het ‘reptielenbrein’ van uw doelgroeppersonen voor, dat alles automatisch scant op bedreiging (want nieuw).

Maar animaties met humor doen meer voor u dan alleen de aandacht trekken. Deze vorm van communicatie boekt in de praktijk resultaat door een aantal factoren.

  • Ze vertellen een verhaal met kop en staart. (Storytelling werkt al zolang de mens bestaat.)
  • Humor houdt de aandacht en de verwachting vast tot het eind.
  • Ze zijn een originele verpakking van een boodschap, vallen op en worden herinnerd.
  • Voor sprookjes en cartoonachtige films geldt dat u er best in mag overdrijven. Zo kunt u uw meerwaarde en kerneigenschappen sterk uitvergroten.
  • Een vleugje (zelf)spot zorgt voor relativering en wekt sympathie op bij de doelgroep.
  • Film spreekt meerdere zintuigen aan (bewegend beeld, tekst, geluid, muziek) en kan emotie opwekken (en daarmee het belangrijkste deel van het brein van uw doelgroep aanspreken).
  • Grappige filmpjes worden gemakkelijker gedeeld en goed beoordeeld op social media. (Groter bereik.)
  • Vaak worden mijn animaties met een snelle opeenvolging van onverwachte beelden meer dan eens bekeken. (Meer exposure.)

Animaties doen het ook goed als introductie bij uw presentatie of als pitch. En natuurlijk plaatst u een  animatie op uw website.

In plaats van alleen een animatiefilm kan ik ook een presentatie inclusief animaties produceren. Of een concept dat u op een breed scala van middelen kunt toepassen.

En ik bouw en onderhoud websites, al sinds ik mijn bedrijf gestart ben in 2004.

Lees verder:

Of maak eens een afspraak voor een kop koffie of thee om vrijblijvend over uw communicatie-vraagstuk te praten.